donderdag 31 januari 2008

Vrederechter

Wanneer een zekerheid ombuigt in een misschien. Wanneer niets meer is wat het lijkt. Wanneer formaliteiten veranderen in een administratieve rompslomp. Dan maken we kennis met de Belgische wetgeving.


Situatieschets
We kopen onze grond van een vader, een meerderjarige en een minderjarige dochter. De belangen van de minderjarige dochter worden behartigd door een vrederechter. Wiens handtekening is vereist voor het verlijden van de akte. Dit ging maar een formaliteit zijn.
We dachten dat het verlijden van de akte een habbekrats ging worden, met de gebruikelijke opschortende voorwaarden. Maar de vrederechter besliste daar anders over. In plaats van de gebruikelijke goedkeuring, heeft meneer of mevrouw er niets beters op gevonden dan een onafhankelijke herschatting van de grond aan te vragen.

De kans bestaat dat men de grond nog hoger inschat. Dan laten ze de grond misschien per opbod verkopen. Daarbij werd er voor onze lening al lang een datum voorop gesteld door de bank. Maar die gaan we hal onderd percent zeker niet halen. Spannende tijden tne huize Gielen.

Heer laat ons duimen ..... Moeten we de schakelaar naar boven trekken ;-)

Geen opmerkingen: