maandag 9 juni 2008

De ideale keuken

De keukenjacht begint op te leveren. Het raadsel van de ideale keuken is weldra verleden tijd. Beetje bij beetje beginnen de puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. The quest for the holy kitchen comes to an end.

Ik zal beginnen bij de definitie van onze ideale keuken.

"De ideale keuken is modern ingericht, heeft een open design en is ergonomisch."
  • Te zweverig?
  • Te veel bla-bla-bla?
  • Wilt u eerder boem boem?
  • Wilt u voorbeelden?
Met Google SketchUp kan je dit visueel goed voorstellen. Ik begin het sketchen al aardig in de vingers te krijgen. Maak kennis met onze droomkeuken. Let vooral op de kleurtjes, want die zijn definitief ;-)
  1. Modern

    In een moderne woning hoort een moderne keuken. Jurasic Parc toestanden zijn uit den boze. Daarom niet te veel tra-la-laa en bli-bla-bloe, we houden we het lekker strak. Rechte lijnen en minimalisme moeten het geheel fris houden.

    De U-keuken dringt zich op.


  2. Open

    We kiezen voor een openheid. Architecturaal zit dat wel snor. De grote lange ramen laten het licht goed door en de ruime doorgang naar de woonkamer zorgt ervoor dat de keuken groter lijkt. Dat gevoel trekken we door naar onze keukenconfiguratie.

    Om het licht lekker te laten doorstromen, vermijden we obstakels en zichtblokkers. Veel hoge kolomkasten en eilanddampkappen zal je niet terugvinden in onze keuken. Let op de decoratieve headfree design wanddampkap.

  3. Ergonomisch

    De ideale keuken is gebruiksvriendelijk en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. We willen ons vrij voelen in onze keuken. Daarom moet de U breed genoeg zijn, maar toch niet te breed. Zo kan je gezelligerwijze met z'n tweetjes koken en is er toch nog voldoende doorstroming mogelijk.

    Door goed na te denken over de kastindeling voorkom je plaatsverspilling. Alles heeft zijn eigen plaatsje. Koken doe je tegen de muur, de afwas doe je naar het raam toe en eten doe je aan het verlengde van je werkblad.

    Onderaan gebruiken we lades, die kan je tot van achteren volstouwen. Extra bergruimte voorzien we in een los kastje, of in een de muur geïntegreerde kolomkasten. Deze zou door de muur van de berging lopen en lost al onze ruimte problemen op. Maar of dit architecturaal wel kosjer is, weten we nog niet. Daarvoor moeten we nog is aankloppen bij Hilde Bungeneers, onze architecte.

    Verloren hoeken los je op door er magische opbergsystemen in te plaatsen. Zowel de magic corner en opbergsysteem le mans zijn funky cool, maar stinkend duur.


Meer keukengeleuter

Geen opmerkingen: