donderdag 7 februari 2008

Wachten geblazen

We moeten zo snel mogelijk een grondsondering laten uitvoeren op onze grond. Via een mega machine boren ze dan gaten in je bouwgrond, om te kijken op welke diepte de vaste grond begint en hoe stevig deze is. Met deze gegevens kan men berekenen hoe diep en hoe breed je funderingen gegoten moeten worden.

Een grondsondering is nodig om de toestand en de draagkracht van de grond te kennen. Op basis hiervan worden de funderingen berekend en uitgevoerd. Dit is heel erg belangrijk. Immers, wanneer de fundering niet voldoet kan de schade aan de woning enorm zijn en misschien zelfs onherstelbaar. De grondsondering gebeurt op kosten van de bouwheer.

Van kwaad naar erger
Bij slechte grond moet je zwaardere funderingen gieten, of een kruipkelder. Bij heel slechte grond is een kelder verplicht en een super slechte grond vraagt paal funderingen. We hebben het dan over een meer prijs die begint vanaf 15 000 euro. Bijna heel Nederland heeft van die zompige moerasgrond en zit dus met een probleem.

Waar wachten we dan nog op om die grondsondering te laten uitvoeren?

Wel, zonder de handtekening van meneer de vrederechter zijn we nog niet zeker van de aankoop van onze grond. Het enigste wat we kunnen doen, is ferm op ons kin kloppen en geduldig wachten.

Onze nieuwe hobby is de verschillende sonderingsbedrijven met elkaar vergelijken. Zo komen we misschien nog tot de beste prijs kwaliteit verhouding, joepie.

Geen opmerkingen: