donderdag 15 mei 2008

De kelder en onze bruine

We gaven onze bouwfirma de opdracht om de prijs te berekenen om onze woning volledig te laten onderkelderen. Daarover hebben we zowel goed als slecht nieuws te melden. De positivo in mij zegt dat we best beginnen met het goede nieuws.

Het goede nieuws is dat dat Standing contruct niets aan het toeval had overgelaten, er was niet aan te merken op de offerte. We weten nu perfect waar we aan toe zijn. Veel meer kunt ge uwe kelder niet oppimpen, of ge krijgt de pooiers niet meer buiten gesmeten.
  • pompsysteem tegen wateroverlast
  • gladde welfsels
  • langs binnen gevoegde stenen
  • extra keldertrap
  • extra kelderdeur
  • extra stopcontacten en wat elektrische leidingen
Het slechte nieuws is dat we de kelder niet kunnen betalen! Onze bruine kon het niet trekken. Ons budget zei neen.

Door deze kleine tegenslag moesten we op zoek gaan naar alternatieven. Zouden we gedeeltelijk onderkelderen, of zouden we de kelderplannen beter in de grond steken?

Gedeeltelijk onderkelderen.
Standing construct raadde ons af om de woning gedeeltelijk te onderkelderen. De grondsondering leerde ons dat we verplicht zijn om een vette vloerplaat van dertig cm gewapend beton te leggen. Stabiele grond kan je dat niet noemen. De kans op scheuren is veel te groot.

Niet onderkelderen.
Voor ons is kiezen voor een kruipkelder veruit de budgetvriendelijkste oplossing. Maar in dat geval beschikken we misschien niet over genoeg bergruimte.
Heeft onze berging de capaciteit om zowel onze proviand, als de wasmachine, de droogtrommel, een wasbak en de stofzuiger in op te slaan? Ik denk van niet.

Daarom bespreken we deze probleempjes vrijdag met onze architecte Hilde Bungeneers.

4 opmerkingen:

Tony zei

"een gat is een gat" gaat hier niet op zeker?

Moosability zei

Dit is een veel te duur gat. Ook al kan mijne bruine het niet trekken. Oei dat klinkt niet zo goed precies.

Anoniem zei

Hallo! Wij gaan ook bouwen met Standing Construct. Ik ken jouw straat omdat ik er regelmatig doorrijd op weg naar het werk. Veel succes verder, heb jouw blog toegevoegd aan mijn bloglijst op http://ludwig-stuyck.spaces.live.com/default.aspx

Moosability zei

Hey ludwig, tis bouwen door dummies ;-)

Bedankt voor de link.