Het goede nieuws is dat dat Standing contruct niets aan het toeval had overgelaten, er was niet aan te merken op de offerte. We weten nu perfect waar we aan toe zijn. Veel meer kunt ge uwe kelder niet oppimpen, of ge krijgt de pooiers niet meer buiten gesmeten.
- pompsysteem tegen wateroverlast
- gladde welfsels
- langs binnen gevoegde stenen
- extra keldertrap
- extra kelderdeur
- extra stopcontacten en wat elektrische leidingen
Door deze kleine tegenslag moesten we op zoek gaan naar alternatieven. Zouden we gedeeltelijk onderkelderen, of zouden we de kelderplannen beter in de grond steken?
Gedeeltelijk onderkelderen.
Standing construct raadde ons af om de woning gedeeltelijk te onderkelderen. De grondsondering leerde ons dat we verplicht zijn om een vette vloerplaat van dertig cm gewapend beton te leggen. Stabiele grond kan je dat niet noemen. De kans op scheuren is veel te groot.
Niet onderkelderen.
Voor ons is kiezen voor een kruipkelder veruit de budgetvriendelijkste oplossing. Maar in dat geval beschikken we misschien niet over genoeg bergruimte.
Heeft onze berging de capaciteit om zowel onze proviand, als de wasmachine, de droogtrommel, een wasbak en de stofzuiger in op te slaan? Ik denk van niet.
Daarom bespreken we deze probleempjes vrijdag met onze architecte Hilde Bungeneers.
4 opmerkingen:
"een gat is een gat" gaat hier niet op zeker?
Dit is een veel te duur gat. Ook al kan mijne bruine het niet trekken. Oei dat klinkt niet zo goed precies.
Hallo! Wij gaan ook bouwen met Standing Construct. Ik ken jouw straat omdat ik er regelmatig doorrijd op weg naar het werk. Veel succes verder, heb jouw blog toegevoegd aan mijn bloglijst op http://ludwig-stuyck.spaces.live.com/default.aspx
Hey ludwig, tis bouwen door dummies ;-)
Bedankt voor de link.
Een reactie posten