maandag 31 december 2007

Onze buurtjes

naambordje Vissegatstraat
We beginnen ons al op het gemak te voelen in het Vissegatstraat. Niemand weet waar de naam vandaan komt, maar ik vind het zalig. Want weet één ding, het is rete gezellig in het Vissegat!

We kennen al bijna al onze buurtjes en het zijn stuk voor stuk toffe mensen. Bij onze overbuurvrouw mogen we gaan pissen als we gaan bouwen. Bij Steven en Cindy zijn we al op visite geweest.

dinsdag 25 december 2007

T-palm

Een sympathieke vertegenwoordiger van T-palm is gisteren over de vloer geweest. Het was een aangenaam gesprek en we hebben er heel wat van opgestoken. Voorlopig heeft T-palm ons vertrouwen verworven.

Opdracht geslaagd voor één van de marktleiders van de Belgisch bouwsector. T-palm heeft de eer een offerte op te maken om ons huisje neer te planten. Om binnen ons vooropgestelde budget te blijven, raden ze aan een houtzolder te nemen en de garage buiten te shotten.

Daar kunnen we mee leven. Ik ben benieuwd.

donderdag 20 december 2007

De grond is van ons

De kogel is door de kerk. We hebben ons contract ondertekend. Vandaag hebben deze luitjes zomaar eventjes voor de grond getekend Overmorgen doen we juist hetzelfsten voor onze lening. Maar dan ipv bij immo Willems bij de Fortis.

Uiteraard zijn we super content om vanaf binnenkort officiel Erps-Kwerpseneurs genoemd te kunnen worden. ¨Je kan het al raden. Het werd een leuke avond met versnaperingen aller hande, vele handtekening en een schuld om U tegen te zeggen. Dat moeten we nog doen ;)

dinsdag 18 december 2007

Het is tekenweek

Deze week gaan we tekenen :
 • IMMO WILLEMS
  We tekenen de aankoop van de grond op donderdag bij Immo Willems. Met dank aan Maarten voor de goede samenwerking.

  Dit is het zoekertje van onze grond :

  zoekertje van onze bouwgrond op immo willems
  Update : hij is van ons! • LENING FORTIS
  Op zaterdag tekenen tekenen we voor onze lening, bij Fortis. Aangezien wij zulke leuke en sympathieke klanten zijn, hebben ze nen effort gedaan voor ons. Drie werf hoera!

  We weten nog niet precies hoeveel de bouw gaat kosten, daarom leggen we dat deel van de lening nog niet vast. Voor de grond te financiëren kiezen we voor een mandaat, daar zijn minder kosten aan verbonden. Het nadeel van een mandaat is dat dit niet fiscaal aftrekbaar is. Maar no problemo, grond kan je toch niet aftrekken van de belasting.

  Voor de bouw zelf hebben we een andere aanvraag lopen.

 • EERSTE ONTWERP
  Om deftige prijsoffertes te vragen, tekenden we ons eerste ontwerp voor de gelijkvloers. Het moest snel gaan, en niet lachen, ik heb in Paint mijn ding gedaan.


  Alle tips zijn welkom.

zondag 16 december 2007

In het Vissengat

In het Vissengat te Erps-Kwerps is het reuze gezellig wonen. We merkten dat op en hebben dan maar besloten om ons lodder oog op een grondje ervan te laten vallen. En ja hoor, dit weekend hebben we getekend voor de perfecte bouwgrond.

Vissengatstraat bewoners, vanaf nu wordt het nog gezelliger wonen, want jullie hebben nieuwe inwijkelingen! Wij dus.

woensdag 12 december 2007

Onze grond, onze optie

De onderhandelingen over deze prachtige lap grond zijn nog steeds aan de gang. Ons eerste bod hebben ze afgewezen, maar hun tegenvoorstel is financiëel nog net haalbaar. Ne nipte durf ik zelf stellen.

We hebben een optie gekregen tot vrijdag. 9 kansen op 10 dat het een vette yes wordt!

Verkopers allerhande


Het was ne verkoper van BWB constructions. Vriendelijke gast, maar hij kon me geen prijzen geven. Hunne site bleek onvindbaar, achteraf blijkt dat ze voor de .eu extensie hebben gekozen : de amateurs ;)
Mijn interesse is niet gewekt. Ander en beter dus.....

Morgen komt er ne verkoper van standing construct langs. Hier heb ik hoge verwachtingen. Ne collega heeft al voor dees mannen gekozen en op bouwinfo krijgen ze goede kritieken. Ze zouden kwaliteit leveren aan betaalbare prijzen. Klinkt toch goed?

woensdag 5 december 2007

Alles volzetten


Om bezig te blijven hebben we onze agenda weer danig vol gezet. Zaterdag komt er weer een verkoper langs, vanavond gaan we kijken naar 2 bouwgronden en immoweb wordt naarstig in het oog gehouden. Dat moet op den duur toch iets opbrengen? Of niet?

Het grappige is wel dat ik vergeten ben van welke firma de verkoper is :-)

Waarom?

Waarom moet er aan elk project waar we interesse in hebben een reukje aan zitten? Neem nu dat project in Tremelo waar ik ben gaan kijken.

Kort samengevat :
 • nieuwbouwwoning
 • eind van de maand af
 • pastorie stijl
 • tuin en terras aangelegd
 • enkel nog vloeren, badkamer en keuken afwerken
 • voortreffelijke prijs
 • maar .....
Veel te smalle woning en een drukke baan :-( grrrrrrrr